Filmezés alapok kezdőknek

Tedd meg az első lépést az álmaid felé!

A filmezés szerintem a legjobb szakma a világon. Számos területen kiteljesedhetsz, akár a természetbe vágysz, akár egy stúdió melegében dolgoznál! A közösségi médiának hála, ma már végtelen lehetőség áll előtted, csak választanad kell magadnak egyet! Vagy kitalálni a saját utad, bármi lehetséges!

Te miről álmodozol?

Mit találsz a kurzusban?

Hogy épül fel?

A kurzus elején bemutatok különböző kamera típusokat - valamint azok néhány jellemzőjével is megismertetlek-, hogy akkor is a megfelelő kamerát tudd kiválasztani magadnak, ha még nincs tapasztalatod, melyik, milyen szituációkban a legmegfelelőbb, valamint néhány fontos kiegészítőt is bemutatok.


A kamera kiválasztása után megismertetlek kompozíciós szabályokkal, hogy a megfelelő kamera kiválasztása után a megfelelő felvételeket is el tudd készíteni! Ezután arról is szót ejtek, mik egy jó útifilm és egy vlog ismérvei, de arra is kitérek, mire figyelj, ha olyan videót készítesz, melyben a számítógéped képernyőjét kell rögzítened, például egy program használatának oktatása esetében.


Az utómunka különböző fázisait is bemutatom, a zeneválasztástól kezdve a film megvágásáig és feltöltéséig, és néhány tippet ahhoz is adok, hol tudod megosztani a feltöltött filmedet!

1. Bevezetők

Néhány info a kurzusról és rólam.


2. Kameraválasztás

Bemutatom a különféle kamera típusokat és azok technikai jellemzőit, hogy könnyebben tudj választani.


3. Alapok

Nem a legszórakoztatóbb, de mindenképpen az egyik legfontosabb része a tanfolyamnak. Képalkotási alapfogalmak, plánok, tippek, trükkök.


4. Felvétel

Mit és hogyan vegyél fel különféle típusú filmekhez.


5. Utómunka

Még az utómunka is sokkal összetettebb, mint elsőre gondolod, ebben a fejezetben elmagyarázok mindent pontról, pontra.

MIÉRT KELL VIDEÓKAT KÉSZÍTENI?

Ma már mindenki fotós és videós, a közösségi média tele van vizuális tartalmakkal, a videók pedig mindenhol jelen vannak. A felhasználók 78%-a néz hetente online videókat, ebből 55% minden nap. Bármelyik platformon is vagy jelen, már bizonyára megtapasztaltad, hatalmas a verseny. Ahhoz, hogy a tömegből ki tudj tűnni, valami extrára van szükséged, ehhez pedig a legjobb út, ha minőségi videókat tudsz készíteni!

MIT TANULHATOK EZEN A KURZUSON?

Megmutatom neked milyen mély a nyúl ürege! Nagyon sokan azt képzelik, hogy a filmezés csak annyit jelent, hogy megnyomják a felvétel gombot, a történésekre fordítják a kamerát és már úton is vannak a hírnév felé. Filmet, jó videót készíteni ennél sokkal összetettebb feladat és ebben a tanfolyamban szeretnék neked jó alapokat adni ehhez. Foglalkozom a kameraválasztástól kezdve a technikai jellemzőkön át a kompozíción keresztül vágás elméletig mindennel, ami nagyon hasznos lesz számodra, ha el szeretnél merülni a filmezés rejtelmeiben!

MIÉRT ÉRI MEG?

A tanfolyam egyik legnagyobb erénye a struktúráltsága! Rendszerbe szerkesztve, fokozatosan felépítve kapod meg a tudásanyagot. Manapság már rengeteg oktató videót találhatsz a neten is, ám ezeket neked kell összevadásznod, ami önmagában is időt vesz igénybe, de ami még nehezebbé teszi az efféle tanulást, hogy számtalan dolog létezéséről nem tudsz még, így rákeresni sem fogsz, tehát megtanulni sem fogod…
Tehát, ha ezt a kurzust végzed el, garantáltan nem marad ki semmi fontos, valamint rengeteg időt is megspórolhatsz és gyakorlatilag pár óra alatt megtanulhatod a filmzés alapjait!

MI KELL A KURZUS

ELVÉGZÉSÉHEZ?

Semmi komoly felszerelésre nem lesz szükséged, lényegében egy telefonnal el tudsz végezni mindent, ami ahhoz kell, hogy gyakorolhasd az itt tanultakat. Nem árt, ha egy számítógépen tudsz majd vágni, telefonon meglehetősen kényelmetlen, de fizetős szoftverre nem lesz szükséged.

KIKNEK AJÁNLOM

A KURZUST?

Ez a kurzus megfelelő választás annak, aki csak hobbi szinten szeretne filmezni, de azoknak is, akik komolyabb szintekre szeretnének jutni. Ez a tanfolyam leginkább elméleti alapokat fog neked adni ahhoz, hogy később építkezhess rá, akár csak a családi videókat szeretnéd ízlésesen elkészíteni, akár komolyabb filmes babérokra is pályázol. A kettő között lényegében csak az a különbség, hogy mennyit gyakorlást fektetsz a folyamatba!

24900 Ft helyett

19900 Ft

Nagy terveid vannak a filmezéssel?

Ha nem csak egy hobbit szeretnél, hanem karriert, akár új életet akkor ez lehet a Te utad! Mindhárom tanfolyamot is megveheted csomagban, természetesen kedvezőbb áron!

Ebben a csomagban az összes tudásomat megkapod!

  • Filmezés kezdőknek TANFOLYAM (19900ft)
  • Vágás kezdőknek Premiere Proval TANFOLYAM (24900ft)
  • Videó nyersanyag a gyakorláshoz
  • Fényelés Premiere Proval (Lumetri panel) TANFOLYAM (24900ft)
  • Drónozás kezdőknek TANFOLYAM (ingyenes)
  • Hozzáférés zárt filmes csoportomhoz (Facebook)

Ki az a Mixlevi?

Nehéz lenne pár szóban bemutatni magam, mert rengeteg dologgal foglalkoztam eddigi életem során, sosem ragadtam le egy dolognál, legalábbis amíg nem kezdtem el filmezni.


Valójában most sem csak a filmezéssel foglalkozom, de igyekszem mindenbe belekeverni valahogy. Az új izlandi életemet filmekben mutatom be, már itt is elkezdtem tartalomgyártással foglalkozni, amint eláll a szél, már küldöm is fel a drónt és persze imádok másoknak is tanítani, legfőképpen a filmezést.


Hihetetlen kimondani is, de most már egy évtizede nyüstölöm a kamerákat, vágóprogramokat és ez az első olyan dolog az életemben, amit sosem untam meg és ami mellett most már biztosan ki is fogok tartani.


Igyekezni fogok, hogy benned is elültessem azt a szenvedélyt, amivel a filmeimet készítem, akár hobbiból szeretnéd ezt csinálni, akár karriert szeretnél építeni!

Iratkozz fel hírlevelemre,

hogy ne maradj le a

legfrissebb akciókról, videókról!