Videó fényelés kezdőknek Premiere Pro-val

Változtasd hangulatossá a látványossá a legszürkébb videót is a fényelés segítségével!

A tudás hatalom!

A fényeléssel nem csak hangulatosabbá teheted a videódat, ennél jóval többre leszel képes!

 • Nyári felvételből őszit varázsolhatsz
 • Kijavíthatsz használhatatlannak hitt felvételeket
 • Megváltoztathatsz színeket
 • Irányíthatod a figyelmet
 • Többet fogsz tudni, mint a tartalomgyártók 80%-a!

Mit találsz a kurzusban?

Hogy épül fel?

A tanfolyam során a Premiere Pro, Lumetri paneljét mutatom be neked töviről hegyire, de azt is szem előtt tartva, hogy logikailag is fokozatosan építkezzünk.


Először az expozícióval foglalkozunk, ez az alapja mindennek, mert – ahogy majd látni fogod -, ez a színeket is befolyásolja. Megmutatom hogy tudsz mérni, hogy ne szemre kelljen hagyatkoznod, jobban mondva a monitorod képére.


Ha leraktuk a megfelelő alapokat, áttérünk a színekre, azok mérésére, és különféle módokon való manipulálására.


Elsősorban gyakorlati tudást szeretnék átadni, de néha egy kevés elmélettel is fűszerezem az anyagot, hogy néhány miértre is választ kapj, ne csak a hogyanra!

1. Kontraszt

2. Expoziíció mérése

3. RGB görbék

4. Fehéregyensúly

5. Színkerekek

6. LUT-ok és filterek

7. Szaturáció és “vibrance”

8. Színkorrekció és színezés

9. A fényelés filozófiája

10. Színek és túnusok animálása

11. Szín és szaturáció görbék

12. Másodlagos korreckiók

13. Maszkolás

14.Fényelés munkamenet

Összefoglalom mégegyszer

MIT JELENT A VIDEÓ FÉNYELÉS?

A fényelés a vágás után következő folyamat, mely során a felvételek expozícióját és színeit korrigáljuk, manipuláljuk. Mindez elengedhetetlen, hogy a videód igazán profin nézhessen ki.
A folyamat 2 fő lépésből áll. Először a valósághoz legközelebb álló látványt alakítunk ki, hogy a felvételeink egységessé váljanak. A második lépés a kreatív munka: ekkor alakítjuk ki a videó végleges kinézetét, általában a felvételek hangulatának erősítésével, vagy éppen azok manipulálásával.

MIÉRT KELL A VIDEÓT FÉNYELNI?

Ezt is két részre lehet bontani. Egyrészt azért, hogy a videónak egységes képi világot adjunk. Ez igaz akkor is, ha különböző helyszíneken forgatott anyagon dolgozunk, de még inkább ha különböző kamerák képét szeretnénk egységessé alakítani.
Másrészt a videó hangulatának alakításához, erősítéséhez is elengedhetetlen.
Ezen kívül azt is fontos megjegyeznem, egészen extrém dolgokat is meg tudsz majd valósítani, például, hogy a videódban minden fekete-fehér legyen, csak a Te piros ruhád maradjon színes.

MIT TANULHATOK EZEN A KURZUSON?

A leckék során a Premiere Pro Lumetri paneljét tanítom meg neked töviről hegyire. Bemutatom minden funkcióját és a tanfolyam végén a munkafolyamatomat is megismerheted.

KINEK VALÓ EZ A TANFOLYAM?

A tanfolyamot akkor ajánlom, ha Premiere Pro-ban vágsz és szeretnél egy magasabb szintre lépni, még profibb videókat készíteni!

29900 Ft helyett

24900 Ft

Nagy terveid vannak a filmezéssel?

Ha nem csak egy hobbit szeretnél, hanem karriert, akár új életet akkor ez lehet a Te utad! Mindhárom tanfolyamot is megveheted csomagban, természetesen kedvezőbb áron!

Ebben a csomagban az összes tudásomat megkapod!

 • Filmezés kezdőknek TANFOLYAM (19900ft)
 • Vágás kezdőknek Premiere Proval TANFOLYAM (24900ft)
 • Videó nyersanyag a gyakorláshoz
 • Fényelés Premiere Proval (Lumetri panel) TANFOLYAM (24900ft)
 • Drónozás kezdőknek TANFOLYAM (ingyenes)
 • Hozzáférés zárt filmes csoportomhoz (Facebook)

Ki az a Mixlevi?

Nehéz lenne pár szóban bemutatni magam, mert rengeteg dologgal foglalkoztam eddigi életem során, sosem ragadtam le egy dolognál, legalábbis amíg nem kezdtem el filmezni.


Valójában most sem csak a filmezéssel foglalkozom, de igyekszem mindenbe belekeverni valahogy. Az új izlandi életemet filmekben mutatom be, már itt is elkezdtem tartalomgyártással foglalkozni, amint eláll a szél, már küldöm is fel a drónt és persze imádok másoknak is tanítani, legfőképpen a filmezést.


Hihetetlen kimondani is, de most már egy évtizede nyüstölöm a kamerákat, vágóprogramokat és ez az első olyan dolog az életemben, amit sosem untam meg és ami mellett most már biztosan ki is fogok tartani.


Igyekezni fogok, hogy benned is elültessem azt a szenvedélyt, amivel a filmeimet készítem, akár hobbiból szeretnéd ezt csinálni, akár karriert szeretnél építeni!

Iratkozz fel hírlevelemre,

hogy ne maradj le a

legfrissebb akciókról, videókról!